sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Microsoft Word

Kuutosten tvt-tunnilla oli proosallisesti aiheena tekstinkäsittelyohjelma Word. Tämän ikäisille on jo aivan tuttua tekstin kirjoittaminen sekä fontin ja koon vaihtaminen.

Tällä kertaa esittelinkin Word'ssa valmiina olevia malleja. Näytin ensin projektorilla muutamia esimerkkejä (kutsu, kortti jne.). Hyvin nopeasti annoin oppilaille luvan aloittaa oman tutkiskelu. Koneita on sen verran, että osa istui yksin, osa pareittain.

Mahtavasti kuudesluokkalaiset tarttuivat toimeen! Reilussa puolessa tunnissa syntyi lukujärjestyksiä, kalentereita, synttärikutsuja, loma-anomus opettajalle :-) jne. Oppilaat olivat selvästi vaikuttuneita siitä, mitä suunnilleen kaikkien kotoa löytyvä ohjelma tarjoaa. Ideat sinkoilivat myös tulevasta käytöstä. Minäkään en ole kokeillut läheskään kaikkia malleja, mutta yhdessä oppilaiden kanssa mietimme sitten, jos en osannut heti neuvoa jotain.

Tallensimme kaikki tuotokset verkkoasemaan. Tulevalla viikolla kuudesluokkalaiset ovat leirikoulussa, joten näiden viimeistely siirtyy seuraavaan viikkoon. Jos oppilaat haluavat tulostaa jotain oikeaan käyttöön, teemme sen sitten. Oppilasverkossa on vain mustavalkotulostin, joten värilliset kuvat täytyy siirtää tikulla opettajaverkon koneelle.

Hyvin yksinkertainen, mutta mielestäni onnistunut tunti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti