tiistai 8. huhtikuuta 2014

Answergarden, Todaysmeet ja Padlet kuudesluokkalaisten kanssa

Esittelin tänään aamulla kuudesluokkalaisille kolme hyvää sovellusta netistä. Olin vienyt niiden linkit jo valmiiksi luokan Peda.net-sivulle.
 
Näytin ensin valkokankaalla, miten AnswerGardenin sivulla luodaan kysymyssivu. Sen jälkeen kopioin kyseisen sivun osoitteen ja vein sen saman tien kuutosten omalle sivulle linkiksi. Tässä kuvassa on jo muidenkin sovellusten linkit näkyvissä.
 
 
 
Seuraavaksi oppilaat menivät koneille, etsivät linkin ja päätyivät juuri luodulle sivulle. Kysymykseksi olin kirjoittanut "Millainen on Ohkolan koulu?".
 


 
Tässä sovelluksessa on käytettävissä korkeintaan 20 merkkiä, joten vastaukset olivat napakan lyhyitä. Melko pian kuutoset huomasivat, että sanan koko näytöllä kasvoi, jos sen oli kirjoittanut moni. Näin ollen he alkoivat "äänestää" toisiaan. 


 
Sekin kyllä todettiin, ettei samaa sanaa voinut kirjoittaa samalla koneella kovin montaa kertaa. 
 
Noin kymmenen minuutin kuluttua oppilaat palasivat pulpettien ääreen ja esittelin seuraavan sovelluksen: Todaysmeet. Tein taas uuden kyselyn oppilaiden nähden, kopioin linkin ja vein sen heidän omalle sivulleen Peda.netissa. Kaikki tänään esittelemäni ohjelmat muuten ovat ilmaisia ja toimivat ilman mitään kirjautumista. Rekisteröitymällä saa kyllä jotain etuja, mutta en ole niihin vielä paneutunut.
 
Tällä kertaa kirjoitin ensimmäiseksi kommentiksi kysymyksen "Mitä suunnitelmia sinulla on kesäksi?". Oppilaiden tehtävänä oli vastata siihen, joten he siirtyivät taas koneille.


 
 Tässä sovelluksessa on rajana 140 merkkiä, joten vastaukset voivat olla kokonaisia lauseita.
 


Kuudesluokkalaisilla oli kevättä rinnassa, joten eivät vastaukset olleet kovinkaan korkeatasoisia. Mutta tulipa tämäkin työkalu tutuksi!
 
Päivän sovellusesittelyistä oli jäljellä Padlet. Mietin, mitä antaisin aiheeksi ja päädyin kirjoittamaan alkutunnin kokemusten perusteella "Kuutosten teini-ikäisiä kommentteja".  Kirjoitin tämän kysymyksen sivun otsikkoon ja sitten oppilaat jo alkoivatkin kirjoitella vastauksiaan. Padletiin voi lisätä kuvia, liitetiedostoja tai linkkejä ja vastaustekstitkin voivat olla pitkiä. Monikäyttöinen sovellus siis!

 
Tässä vielä kuvakaappaus ruudulta:
 

Tunnin lopussa kaikki saivat olla näistä tämän tunnin sivuista juuri sillä, millä halusivat. Kirjoitusten taso ei päätä huimannut. Jatkossa pitäisi pitää ohjat paremmin käsissä. Mutta tunnelma oli hyväntuulinen, eikä sinänsä haitannut mitään, etteivät kuudesluokkalaiset jaksaneet kirjoittaa mitään älykästä. Kunnon kysymyksenasettelulla olisi tämäkin vältetty.

Esittelin muuten myöhemmin samana päivänä samat sovellukset neljäsluokkalaisille ja tunti sujui paljon paremmin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti